Zašto je dobro piti kefir?


Prednosti konzumiranja kefira

Kefir je koristan zbog svog višestrukog sastava. Sadrži dosta vitamina C, A, PP, D i B vitamina (B1, B2, B5, B6, B9, B12), holina i beta-karotena. Takođe sadrži skup minerala – fosfor, kalijum, bakar, hrom, kalcijum, sumpor, natrijum i tako dalje.

Lekoviti kefir

Nekoliko razloga zašto treba konzumrati kefir

Kao prvo, kefir „podmlađuje“ telo: čisti krv, normalizuje kiselinsku ravnotežu i mikrofloru gastrointestinalnog trakta. Takođe jača imuni sistem.

Kao drugo, kefir pretvara protein laktozu u mlečnu kiselinu, koju telo lako apsorbuje. Zbog toga ljudi sa netolerancijom na mleko mogu bezbedno piti kefir. Neće biti štete u vidu bočnih alergija.

Autor: Ema Vitković

Ne zaboravite da se prijavite na kanal Zdravlje i lepota!

Prijatelj sajta Zdravlje i lepota:

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s