Lepota

neke od metoda ispravljanja kose

Koliko puta ste poželele da ispravite svoju kosu kod kuće? To podrazumeva upotrebu prese i fena. Ispravite svoju kosu na jednostavan način!

Ako upotrebljavamo presu i fen često, to može dovesti do njenog oštećenja i sušenja. Takođe, korišćenjem određenih maski i šampona možemo pomoći da se kosa ne ošteti.

Ispravljanje kose feniranjem

One koje žele da same pravilno isfeniraju svoju kosu, predstavljam vam par saveta kako to da učinite:

Prilikom korišćenja fena, obavezno koristite nastavak za usmeravanje vazduha. Tako će te mnogo brže izfenirati svoju kosu.

Prvo kosu podelite na delove. Tako će vam biti lakše prilikom feniranja. Zakačite kosu šnalama, da bi je bolje organizovali.

Kada želite da isfenirate kosu na ravno, obavezno koristite pljosnate četke. Nenu veličunu će te prilagoditi na osnovu pramena koji tretirate. Frizeri preporučuju, za jači volumen da koristite okrugle četke.

Volumen

Treba da obratite pažnju na još nešto. Treba da odredite kom tipu kose pripada vaša kosa. Pogledajte da li je vaša dlaka tanka, debela ili srednje debljine.

Prilikom feniranja, trudite se da fen držite na rastojanju oko 20 cm od glave. Time će te sprečiti da vam krajevi kose ne bi ispucali i rascvetali.

Smestite se udobno u stolicu ispred ogledala i počnite.

Da bi bolje izravnjali kosu, fen treba da bude usmeren od korena, niz dlaku i sve tako do krajeva. Isprobajte koji vam položaj ruku najviše odgovara, da se ne bi na taj način mnogo umarali tokom feniranja.

Naizmenično kombinujte topao i hladan vazduh. Kada ispravite svoju kosu, na kraju ukjlučite hladan vazduh kako bi fiksirale frizuru.

Ovaj način samostalnog feniranja kose, zaista zahteva dosta vežbe.

Gledajte da najkomplikovanije delove kose prve izfenirate. Tako će vam biti lakše, jer koncentracija tokom feniranja može da opadne.

Ispravljanje kose električnom četkom

Ako ste se umorile od klasičnog feniranja i želite brzo da izravnjate kosu, možete probati sa električnom četkom za ispravljanje kose. Njena upotreba je jednostavna.

Kako se korist električna četka?

Prvo morate da operete kosu i da je osušite prirodnim putem. Uzmite četku i sačekajte da se zagreje.

Četku provlačite kroz kosu, laganim pokretima. Za veoma kratko vreme, imaćete savršeno ravnu kosu. Ovo je jedan od fantastičnih metoda da izravnjate svoju kosu. Četke su namenjene svim dužinama i tipovima kose.

Kada krenete na put veoma su zgodne. Neće zauzeti mnogo mesta u vašem koferu, a vaša kosa će u svakom trenutku biti stilizovana.

Ispravljanje kose presom

Treba da budete svesne, da ispravljanje kose toplotom može da utiču na kvalitet kose i strukturu dlake. Zato treba da povedete računa, prilikom njihovog korišćenja.

Ako se spremate za neku specijalnu priliku, možete se poslužiti presom za kosu.

Kako se koristi presa za kosu?

Prvo kosu treba dobro da raščešljte. Obavezno trebate da nanesete sprej za zaštitu od toplote. Podelite kosu na dva dela, gornji i doni deo radi lakše organizacije. Sve to odvojite šnalama. Uzmete donji deo kose, podelite po sredini i prebacite napred. To će vam pomoći da je bolje ispravite. Uzmite češalj, pre nego što krenete sa peglanjem očešljajte pramen. Time će te sprečiti, da se kosa ne mrsi prilikom peglanja.

Prilikom korišćenja prese, treba uzimati manje pramenove kose. Time će se postići bolji efekat.

Ovaj postupak ponavljati, dok ne ispravite sve delove kose. Nakon toga, veće delove ispravljene kose pređite opet. Moj savet je da presu ne koristite često. Njena česta upotreba, može da dovede do isušivanja i pucanja kose.

Predstavljam vam interesan način stilizovanja kose.

Stilizovanje kose

Ako vam se ipak desi, da vam krajevi kose ispucaju ili se isuše. Korišćenje raznih šampona i krema za kosu mogu vam pomomoći. Negujte vašu kosu na pravi način. Predlažem vam da koristite prirodne proizvode na bazi bilja. Jedan od njih je i ova krema za kosu iz kolekcije Zeleni put.

Autor:Ema Vitković

Izvor: https://sveokosi.com/ispravljanje-kose/